Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Venezuela doneert half miljoen US$ feest Trump

Venezuela doneert half miljoen US$ feest Trump

20/04/2017 15:06

Venezuela doneert half miljoen US$ feest Trump

Foto: AP  

PARAMARIBO - Venezuela heeft een half miljoen dollar gedoneerd voor de inauguratie van de Amerikaanse president Trump en was daarmee een van de grootste geldschieters voor diens eerste feestje.

Het bedrag komt van oliemaatschappij Citgo Petroleum, een Amerikaanse dochteronderneming van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA. Dat blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven over de inauguratie.

Venezuela, dat in een diepe economische crisis verkeert, zat in de top-4 van sponsors, samen met JP Morgan Chase en Exxon, die ook 500.000 dollar gaven. De grootste donatie kwam met 1 miljoen dollar van de Bank of America. Andere grote sponsors, zoals Pepsi en Walmart, gaven aanzienlijk minder, respectievelijk 250.000 en 150.000 dollar. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina