Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rusland verbiedt Jehovah's Getuigen

Rusland verbiedt Jehovah's Getuigen

20/04/2017 18:03 - Ruth van der Kolk

Rusland verbiedt Jehovah's Getuigen

Een jonge Jehovah's Getuige in Suriname schreef vorige maand een brief naar Rusland om op te komen voor geloofsgenoten. Foto: Het Surinaamse Bijkantoor-comité van de Jehovah’s Getuigen  

PARAMARIBO - Het Russische Hooggerechtshof legt een verbod op de religieuze beweging Jehovah’s Getuigen. Volgens de hoogste rechter is de beweging een extremistische sekte dat de samenleving in Rusland in gevaar brengt.

Zo'n vierhonderd afdelingen moeten worden gesloten en alle bezittingen van de religieuze organisatie worden in beslag genomen. Jehovah's Getuigen worden al langere tijd onderdrukt. Het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen riep vorige maand acht miljoen aanhangers op om brieven te sturen naar Russische autoriteiten om op te komen voor geloofsgenoten.

Ook vanuit Suriname schreven mensen brieven naar onder andere de Russische president Vladimir Poetin. Roy Zeeman van het Surinaamse Bijkantoor-comité van de Jehovah's Getuigen zei alle mogelijke stappen te nemen om de geloofsgenoten te verdedigen. "Ook juridische."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina