Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opnieuw doden bij demonstraties in Venezuela

Opnieuw doden bij demonstraties in Venezuela

20/04/2017 22:07

Opnieuw doden bij demonstraties in Venezuela

Foto: AFP  

CARACAS - Bij grote demonstraties in Venezuela tegen president Nicolas Maduro zijn woensdag zeker drie doden gevallen. Een student kwam om het leven toen hij in het hoofd werd geschoten toen protesten uitmondden in rellen.

De oproerpolitie gebruikte traangas om de betogers bij verschillende demonstraties in het land uiteen te drijven. Op diverse plekken raakten oppositieaanhangers slaags met de politie en groepen die de president steunen.

Honderdduizenden aanhangers van de oppositie protesteerden in de hoofdstad Caracas, maar ook in andere steden in Venezuela, opnieuw tegen Maduro's poging om de democratie te ondermijnen. In Caracas was ook een tegendemonstratie vóór Maduro gaande. Overal in het land werden meldingen gemaakt van confrontaties.

De omgekomen student, een 18-jarige man, werd doodgeschoten toen pro-regeringsdemonstranten slaags raakten met oppositieaanhangers. Het slachtoffer zou niet van plan zijn geweest om een demonstratie bij te wonen, maar op weg zijn geweest naar een voetbalwedstrijd.

Bij anti-regeringsprotesten in de deelstaat Tachira bij de grens met Colombia werd een 24-jarige vrouw doodgeschoten. Ook een soldaat kwam om bij protesten in de staat Miranda toen een scherpschutter het vuur opende. Een andere soldaat raakte hierbij gewond. NU.nl/Reuters

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina