Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Minstens 640 miljoen mensen in regio gevaccineerd’

‘Minstens 640 miljoen mensen in regio gevaccineerd’

20/04/2017 22:03 - Van onze redactie

‘Minstens 640 miljoen mensen in regio gevaccineerd’

 

PARAMARIBO - Meer dan 640 miljoen mensen in de regio zijn sinds 2003 gevaccineerd. Hierdoor zijn ziektes zoals mazelen, rodehond en polio geëlimineerd. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een persbericht.

Zo'n zestig miljoen mensen worden tijdens de vijftiende Vaccinatieweek in Amerika (VWA) ingeënt tegen gevaarlijke ziektes. De slogan van dit jaar is #GetVax om een gezonde toekomst te vieren. De organisatie moedigt mensen en hun families aan om zich zo snel mogelijk te laten vaccineren en te genieten van hun gezondheid.

VWA viert dit jaar haar vijftiende verjaardag. De afgelopen jaren is aangetoond dat vaccinatie een van de krachtigste strategieën is om ziektes te voorkomen en om levens te redden, stelt directeur Carissa Etienne van the Pan American Health Organization (Paho). Paho focust zich op de gehele bevolking in diverse landen en bevordert de introductie van nieuwe vaccins tegen betaalbare prijzen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina