Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: Decemberstrafproces geschorst naar 11 mei

BREAKING: Decemberstrafproces geschorst naar 11 mei

20/04/2017 09:30 - Van onze redactie

BREAKING: Decemberstrafproces geschorst naar 11 mei

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De rechtszitting van het 8 Decembermoordenstrafproces is geschorst naar 11 mei. Zo blijkt dat de verdachten wel zijn gedagvaard, maar donderdagochtend niet zijn verschenen tijdens de zitting. Dit hebben de rechters besloten nadat zij zich eerder hadden teruggetrokken voor een beraad. Uit een rapportage van de procureur-generaal (pg) blijkt dat de verdachten Heidanus, Lewis en Kempes niet correct zijn gedagvaard bij de vorige zitting op 9 februari.

De zaal was niet vol, er waren maar enkele nabestaanden aanwezig. De enige aanwezige advocaat was Hugo Essed. Verder waren de advocaten van de overige verdachten afwezig. Op 30 januari had het Openbaar Ministerie hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van de Krijgsraad om het proces voort te zetten. De zitting werd in februari opnieuw geschorst, waardoor geen requisitoir werd gehouden.

President Desi Bouterse is hoofdverdachte in deze strafzaak. Op 8 december 1982 werden vijftien mannen door militairen opgepakt en in Fort Zeelandia standrechtelijk geëxcecuteerd. Forensisch onderzoek heeft vastgesteld dat de slachtoffers eerst werden mishandeld en gemarteld voordat ze het genadeschot kregen.

IMG-20170420-WA0004

Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden, staat de pers te woord voor het Hof van Justitie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen