Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Turkse kiesraad veegt kritiek van tafel

Turkse kiesraad veegt kritiek van tafel

19/04/2017 19:16

Turkse kiesraad veegt kritiek van tafel

Foto: AP  

ISTANBUL - De Turkse hoge kiesraad (YSK) heeft alle klachten van oppositiepartijen over de gang van zaken bij het referendum afgelopen zondag afgewezen. Ook het formele verzoek van de belangrijkste oppositiepartij om de uitslag ongeldig te verklaren werd van tafel geveegd.

De kiesraad kreeg na de volksraadpleging een storm aan kritiek over zich heen, onder meer vanwege het besluit om zondag ook stembiljetten zonder officiële stempel goed te keuren. Dat was volgens Turkse juristen strijdig met de wet.

De oppositie zei zich niet neer te leggen bij de uitslag van het referendum. Oppositiepartij CHP diende gisteren een verzoek in om de uitslag ongeldig te laten verklaren. De vicevoorzitter van de partij, Bülent Tezcan, verklaarde daarbij dat het aantal 'verdwenen stemmen' tijdens het referendum 'ongekend' is voor Turkse verkiezingen. AD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina