Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering ontvangt vakbeweging voor dialoog

Regering ontvangt vakbeweging voor dialoog

19/04/2017 18:02 - Van onze redactie

Regering ontvangt vakbeweging voor dialoog

 

PARAMARIBO - Het Kabinet van de President heeft woensdag in een persbericht melding gemaakt van een gesprek tussen de regering en het Algemeen Verbond van Vakbewegingen in Suriname Moederbond, de Confederatie van Organisaties voor Landsdienaren (COL) en de Organisatie van Samenwerkende Autonome Vakbonden (Osav). De vakcentrales hebben daarbij hun "urgentiepunten" gepresenteerd. Op 24 april worden de gesprekken vervolgd.

De COL heeft laten weten "niet tevreden" te zijn over het voorlopige resultaat van het overleg dinsdagmiddag met de regeringsafvaardiging die bestond uit president Desi Bouterse, vicepresident Ashwin Adhin, minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme en de presidentiële commissie. Volgens COL-voorzitter Hugo Blanker verliep de bespreking in een begripvolle sfeer. "Maar wij zijn evenwel nog ver van een aanvaardbare levensstandaard. De actuele en acute wurgende situatie voor de actieve gepensioneerde landsdienaren en hun respectieve gezinnen is niet langer vol te houden."

De COL, Moederbond en OSAV doen niet mee aan de protestmanifestatie. De vakcentrales die actie voeren zijn C-47, de Progressieve Werknemersorganisatie (PWO) en Federatie van Agrariërs en Landarbeiders (FAL).

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina