Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PTC introduceert bachelorstudie Meteorology & Hydrology

PTC introduceert bachelorstudie Meteorology & Hydrology

19/04/2017 15:16 - Van onze redactie

PTC introduceert bachelorstudie Meteorology & Hydrology

Foto: Polytechnic College Suriname  

PARAMARIBO - Het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft dinsdag het vierjarige bachelorprogramma Meteorology & Hydrology geïntroduceerd. Tijdens de introductie werd een openingscollege gegeven. Het PTC biedt nu elf bachelorstudies aan. Dit nieuwe programma is speciaal ontwikkeld voor het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWTC). Dat meldt het PTC in een persbericht.

De studie bestaat uit het Bachelor of Applied Technology-programma van twee jaar. Bij succesvolle afronding kunnen studenten doorstromen naar de Associate of Applied Technology degree. Vanaf het derde jaar dient de student te kiezen voor een specialisatie. Tijdens deze studie leren studenten algemene wetenschappelijke kennis te vertalen naar algemene en specifieke competenties en vaardigheden. 

Metereologie wordt ook wel weerskunde genoemd. Het is de wetenschap die zich bezighoudt met de atmosfeer en alle uiteenlopende verschijnselen daarvan. Hydrologie is de wetenschap die het gedrag, eigenschappen, beweging en distributie van water in de atmosfeer en op aardoppervlak bestudeert.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina