Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NPS roept achterban op voor betoging

NPS roept achterban op voor betoging

19/04/2017 07:31 - Ivan Cairo

NPS roept achterban op voor betoging

 

PARAMARIBO - De NPS heeft haar achterban opgeroepen vanaf nu fysiek deel te nemen aan protestdemonstraties tegen het beleid van de regering. De beleving van de democratie mag volgens de NPS “nimmer beperkt worden.” Het hoofdbestuur van de partij hield dinsdagavond in Grun Dyari een spoedvergadering naar aanleiding van de betoging eerder op de dag die was uitgemond in arrestatie van enkele actievoerders.

Naar aanleiding van het "hardhandig optreden" van de Mobiele Eenheid en de politie tegen burgers die een vreedzame actie tegen het wanbeleid van de huidige regering voerden, verklaart de NPS dat ze onder alle omstandigheden gewelddadig optreden tegen vreedzame burgers afkeurt. De aanhouding van vakbondsleider Wilgo Valies en drie andere betogers onder wie Curtis Hofwijks (We zijn moe) en Bryan Boerleider (Burger Collectief) wordt krachtig afgewezen.

De partij zal zich blijven inzetten voor lotsverbetering van de samenleving en ondersteunt zoals eerder is aangekondigd, alle acties in dat kader krachtig. "Het noodzakelijk is dat elke NPS'er en overige Surinamers de vreedzame protestdemonstraties lijfelijk ondersteunen", wordt opgeroepen. Tot nu toe hadden alleen voorzitter Gregory Rusland en enkele kopstukken van de partij deelgenomen aan de manifestaties. Partijstructuren worden voorts opgeroepen paraat en alert te zijn om escalaties te voorkomen.

De NPS erkent het recht op vrije meningsuiting via betoging zoals verankerd in de Surinaamse Grondwet en Internationale verdragen ter versterking van de democratie. "Alle acties vanuit regeringszijde die indruisen tegen dit grondrecht zal nationaal en indien nodig internationaal op legale wijze worden bestreden". Door de vakorganisaties die de betogingen leiden waren ontevreden burgers opgeroepen zich woensdagmorgen masssal aan te melden in het actiecentrum Theater Unique.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina