Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Naarendorp: ‘Overgaan tot complete platlegging’

Naarendorp: ‘Overgaan tot complete platlegging’

19/04/2017 14:25 - Van onze redactie

Naarendorp: ‘Overgaan tot complete platlegging’

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “We moeten overgaan tot complete platlegging van Suriname”, sprak vakbondsleider Robby Naarendorp woensdagmiddag tijdens de vijfde protestdag van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur). Hij vroeg de demonstranten om ruimte om de zaken verder te organiseren. Hij wil meer groepen uitnodigen ter uitbreiding. De protestacties worden volgende week dinsdag voortgezet.

De opkomst van de vijfde protestdag bij Theater Unique was aanzienlijk groter dan afgelopen dinsdag. Bryan Boerleider van het 'Burgercollectief' zei: "Esde ben de wan heftig dey. Het is goed dat er toch nog zoveel mensen zijn gekomen, ondanks de gebeurtenissen van gisteren (dinsdag.., red.)." Naarendorp vroeg om één minuut stilte in acht te nemen, wegens de gebeurtenissen van de voorgaande dag. De politie heeft toen op hardhandige wijze tegen burgers opgetreden. Curtis Hofwijks, leider van actiegroep 'We zijn Moe', Bryan Boerleider, vakbondsleider Wilgo Valies en demonstrant Siewkoemar Sewthal zijn dinsdag gearresteerd. Hofwijks en Valies waren kort daarna weer op vrije voeten. Boerleider en Sewthal werden woensdag vrijgelaten.

Andere sprekers waren: Ravaksur-voorzitter Robby Berenstein, Boerleider, Hofwijks, Naarendorp, mevrouw Overman die dinsdag op emotionele wijze de menigte toe sprak, voorzitter Anthony Wong van de Algemene Aannemersvereniging, Dayanand Dwarka, Stephano 'Pakito' Biervliet, Lloyd Read en ex-parlementariër Noreen Cheung. Vakbondsleider Wilgo Valies was overigens niet aanwezig. Gezien de gebeurtenissen van dinsdag verkeerde hij nog in een flinke shocktoestand.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina