Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Korpschef ontvangt actieleiders

Korpschef ontvangt actieleiders

19/04/2017 15:37 - Naomi Hoever

Korpschef ontvangt actieleiders

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Korpschef Agnes Daniel heeft woensdag de leiders van de gezamenlijke protestacties van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname en de winkeliersvereniging Akmos ontvangen.

De aanleiding is de gebeurtenissen van dinsdag toen betogers op zeer hardhandige manier werden aangepakt door de politie. Tijdens het gesprek is er geëvalueerd over deze situatie. De fouten die zowel de politie als de betogers hebben gemaakt zijn besproken.

Op de hoek van de Zwartehovenbrugstraat en de Keizerstraat raakte een inspecteur van politie slaags met demonstrant Siewkoemar Sewthal die trachtte de aanhouding van Wilgo Valies tegen te houden. Actieleider van 'We zijn Moe' Curtis Hofwijks, BvL-voorzitter Wilgo Valies, Bryan Boerleider van het burgercollectief en Sewthal zijn toen opgebracht voor verhoor.

Het viertal werd hardhandig aangepakt. Valies werd in Theater Unique opgepakt. De korpsleiding zal samen met vertegenwoordigers van de actieleiding een gezamenlijke verklaring uitgeven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina