Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Dank God dat ik nog leef'

'Dank God dat ik nog leef'

19/04/2017 18:59 - Terence Oosterwolde

Terwijl hun pand in brand staat, staan de eigenaren de politie te woord.

Terwijl hun pand in brand staat, staan de eigenaren de politie te woord. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - De enorme rookontwikkeling voorspelde weinig goeds, maar uiteindelijk sloeg het vuur niet over. Echter, ook bij deze brand aan de Keizerstraat, waarbij onder meer Amazone Hotel verwoest werd, moesten mensen woensdagmiddag moedeloos toekijken hoe have en goed verloren ging.

Volgens mede-eigenaar Jhingoer is de brand in een benedenruimte begonnen. Hij zegt dat er een ventilator was aangelaten. "Volgens mij heeft dat een kortsluiting gemaakt, maar we weten het niet zeker. We sluiten dus niets uit", vertelt hij. Het pand is tegen brand verzekerd.

Het restaurant Surabaya op de begane grond was gesloten toen de brand uitbrak. De brandweer sneed op gegeven moment de traliedeur door om zich toegang tot het benedenpand te verschaffen en de brand ook vandaaruit te bestrijden.

Jhingoer was ter plekke toen de brand uitbrak. "Maar heel toevallig was er geen water vandaag. Dat was de enige pech. Anders hadden we het helemaal kunnen blussen", zegt hij spijtig kort nadat de brand is uitgebroken tegen de Ware Tijd.

Jhingoer en zijn zwager, die al jaren het geheel runnen, hebben niets kunnen redden. Hetzelfde geldt voor een vrouwelijke verhuurder. Haar pangi, de jurk die ze aanhad en haar mobiele telefoon was het enige dat ze bij zich had. "Ik lag op bed en sprak met een collega toen ik rook naar boven zag komen. Ik stopte direct met praten en riep 'smoko! smoko!'"

De mevrouw oogt kalm ondanks ze niets, ook niet haar portemonnee met verschillende pasjes, heeft kunnen redden. "Maar ik dank God dat ik nog leef. Dat is het belangrijkste." Voor woensdagavond zal ze bij familie op Kwatta of haar lieve buurvrouw verblijven, want donderdag moet ze normaal naar kantoor.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina