Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ze hadden het gemunt op Valies'

'Ze hadden het gemunt op Valies'

18/04/2017 16:45 - Naomi Hoever

'Ze hadden het gemunt op Valies'

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Op de vierde dag van de protestacties is de sfeer nog grimmiger geworden. De protestmars die is geïnitieerd door de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) is flink uit de hand gelopen. Ook Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) is op hardhandige wijze door de Mobiele Eenheid (ME) van de politie in het gebouw van theater Unique gearresteerd. Vanaf de start aan de Fred Derbystraat zijn de betogers geweerd door de ME.

"Ze hadden het gemunt op Valies", zei een aanwezige. Valies zou net naar de auto lopen om Unique te verlaten toen de ME kwam aanrijden en de vakbondsman afvoerde. De ME bus stond al die tijd aan de Fred Derbytraat, terwijl er ook drie pick-ups van het arrestatieteam ter plekke waren. Hoewel enkele aanwezigen hebben geprobeerd de arrestatie tegen te houden zijn die burgers die in het verzet kwamen niet gearresteerd.

Circa één uur hiervoor kwam het tot een handgemeen tussen een burger met de naam Ewald en een inspecteur eerste klasse op de hoek van de Zwartenhovenburgstraat en de Keizerstraat.  Agenten wilden Valies al eerder op deze locatie arresteren, maar de betogers hebben hem beschermd. Hierna werd Ewald gearresteerd en hardhandig in de bak van een pick-up gegooid. Dit overkwam ook Curtis Hofwijks die zich ook in de menigte bevond. Hofwijks werd flink geschopt en getrapt door de sterke arm, hoewel hij zich niet heeft verzet. Hierna is hij samen met Bryan Boerleider en Ewald afgevoerd.

Bekijk op onze Facebookpagina de Ware Tijd Online de camerabeelden van de arrestaties.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina