Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vakbeweging ontstemd over optreden politie

Vakbeweging ontstemd over optreden politie

18/04/2017 18:00 - Van onze redactie

Vakbeweging ontstemd over optreden politie

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De protestmars die in de dinsdag ‘in de vierde versnelling is gegaan’ had in eerste instantie een vreedzaam karakter, maar de sfeer werd grimmig toen de politie hardhandig optrad tegen de demonstranten. “Vandaag was een trieste dag in de democratische beleving van het Surinaamse volk in het algemeen en dat van de vakbeweging in het bijzonder.” Zo reageren de samenwerkende vakbonden en de protestgroep het ‘Burgercollectief’ op de afloop van de protestacties.

Volgens de vakorganisaties was er een vreedzame protestdemonstratie georganiseerd gericht tegen de "ad hoc verhoging van de government take en de verdere verarming van het volk als gevolg van het wanbeleid van deze regering". "Protestdemonstaties zijn een grondwettelijk recht van elke Surinaamse burger. Dit recht op vreedzame betoging is neergelegd in artikel 21 van de Grondwet", vervolgt de verklaring.

Dinsdag zijn vakbondsleider Wilgo Valies en enkele actievoerders, onder wie Curtis Hofwijks, leider van de protestgroep 'We zijn Moe' en Bryan Boerleider gearresteerd. "Met het neerslaan van deze vreedzame protestdemonstratie zijn belangrijke grondrechten van het Surinaamse volk geschonden." De vakcentrales Progressieve Vakcentrale C-47, Progressieve Werknemers Organisatie (PWO)  Federatie van Agrariërs en Landarbeiders (FAO) en de vakbonden Bond van Leraren (BVL) en Alliantie voor Leraren in Suriname (ALS) keuren het buitenportioneel politieoptreden af en eisen dat Valies en de overige activisten onmiddelijk worden vrijgelaten.

Bekijk op onze Facebookpagina De Ware Tijd Online de  camerabeelden van de arrestaties.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina