Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oppositie verwerpt bruut politieoptreden tegen betogers

Oppositie verwerpt bruut politieoptreden tegen betogers

18/04/2017 23:32 - Ivan Cairo

Oppositie verwerpt bruut politieoptreden tegen betogers

BvL-voorzitter Wilgo Valies (wit hemd) wordt door leden van de Mobiele Eenheid in een voertuig geplaatst na zijn arrestatie om afgevoerd te worden naar het politiebureau.  

PARAMARIBO - “De gezamenlijke oppositiepartijen protesteren met kracht tegen het machtsvertoon van de zwaar bewapende mobiele eenheid tegen weerloze burgers. Het besluit van de regering om hedenmorgen de zwaar bewapende Mobiele Eenheid in te zetten tegen de vreedzame acties van burgers, gevolgd door bruut optreden, mishandelingen en arrestaties, wordt bijzonder betreurd en ten stelligste afgekeurd”. Dat stellen de oppositiepartijen Abop, NPS, PL en VHP in een gezamenlijke vergadering.

Met het arresteren van onder meer een vakbondsleider, begeeft de regering zich op een afglijdend pad als het gaat om het respecteren van fundamentele mensrechten, wordt verder aangegeven. In een rechtsstaat gelden vrijheid van meningsuiting als ook het recht op vreedzaam demonstreren als grondrechten waaraan een overheid niet mag komen. Burgers mogen gebruikmaken van hun grondrechten, indien niet naar hun noden geluisterd wordt.

"De gezamenlijke oppositie protesteert ook bijzonder krachtig tegen het vertrappen van elementaire democratische grondrechten en vrijheden. Het hardhandig optreden van de zwaar bewapende Mobiele Eenheid wordt gezien als onderdeel van een poging van de regering om de breed gesteunde en steeds meer toenemende   protestacties te intimideren en om te buigen", aldus een passage uit het communique.

Deze protestacties zijn, zo wordt gesteld, gericht tegen "het wanbeleid van de regering-Bouterse/Adhin, een wanbeleid dat de inkomenspositie van burgers verslechtert die elke dag geconfronteerd worden met berovingen, vaak gepaard gaand met bruut en buitensporig geweld". Zwaar bewapende troepen en eenheden inzetten is symptoombestrijding en lost de ernstig uit de hand lopende problemen van corruptie en onrecht van het wanbeleid niet op.

De gezamenlijke oppositionele partijen doen wederom een zeer ernstige oproep aan de regering om het pad van eigenzinnigheid en machtsvertoon te verlaten en de noden van burgers serieus te nemen. De partijen stellen in spoedberaad te gaan en te zullen blijven "zolang dat nodig is".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina