Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Keihard werken voordat US$ 1.8 miljard lening wordt toegewezen

Keihard werken voordat US$ 1.8 miljard lening wordt toegewezen

18/04/2017 13:01 - Wilfred Leeuwin

Keihard werken voordat US$ 1.8 miljard lening wordt toegewezen

 

PARAMARIBO - Suriname heeft nog behoorlijk wat huiswerk te doen voordat het in aanmerking kan komen voor de beloofde 1.8 miljard US dollar lening bij de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB). Dat huiswerk kost geld, maar vooral kader om aan de zware eisen te voldoen.

Ambassadeur Anwar Lall Mohamed die Suriname vertegenwoordigt bij de IsDB, zegt dat er nooit geld op tafel is gelegd. " Het is verkeerd uitgelegd." Zijn optimisme dat Suriname over een jaar zijn huiswerk af heeft, wordt in twijfel getrokken door andere bronnen. Zij stellen dat Suriname niet eens eraan toekomt om goed zijn huiswerk te plannen, laat staan te voldoen aan de hoge eisen van de bank.

Lall Mohamed bevestigt dat Suriname eerst zijn programma van projecten zal moeten aanpassen. Daarna moeten er projectdossiers en haalbaarheidsstudies worden gemaakt, die voldoen aan de Islamitische voorwaarden. Dit is het geval, zeker voor projecten van de overheid.

Voor projecten van de particuliere sector, die via de overheid worden ingediend voor financiering, is nu een proces gaande dat weliswaar sneller, maar toch ook tijdrovend kan zijn. Om de projecten voor de private sector te financieren heeft de IsDB ingestemd dat via een bank in Suriname een zogeheten 'Line of Finance'wordt opgezet.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina