Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: Hofwijks weer op vrije voeten

Hofwijks weer op vrije voeten

18/04/2017 22:50 - Van onze redactie

Hofwijks weer op vrije voeten

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Enkele uren na zijn arrestatie is Curtis Hofwijks weer in vrijheid gesteld. De leider van de protestgroep 'We zijn Moe' werd dinsdagmiddag op hardhandige wijze in de boeien geslagen, terwijl hij meeliep tijdens de vierde dag van protestmars.

Hofwijks roept via zijn Facebook-pagina demonstranten op zich niet te laten intimideren. "Ik ben al thuis. Thanks voor de ondersteuning. We zijn niet verkeerd bezig en we laten ons niet intimideren. We gaan verder met de strijd. Suriname heeft ook jou nodig!" 

Ook vakbondleider Wilgo Valies, Bryan Boerleider en ene Ewald, een van de demonstranten werden gearresteerd en afgevoerd. Volgens een verklaring van de politie zouden "het negeren van de instructies en uitingen van beledigende uitspraken" aanleiding zijn geweest voor het geweldadig optreden. Volgens Donovan Grep, voorzitter van de jongerentak van A1,  heeft de politie het gemunt op de leiders. "We zijn bezig met een vreedzame demonstratie, maar we worden gehinderd", zei hij eerder op de dag. 

De protestacties hebben als doel het terugdraaien van de verhoogde brandstofprijzen en het tegengaan van de verarming. Woensdag om tien uur 's morgen vindt er een spoedconferentie plaats in het actiecentrum.

Bekijk op onze Facebookpagina de Ware Tijd Online de camerabeelden van de arrestaties.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina