Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Goudzoekers willen geen confrontatie met Newmont

Goudzoekers willen geen confrontatie met Newmont

18/04/2017 09:33 - Gilliamo Orban

Goudzoekers willen geen confrontatie met Newmont

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Goudzoekers van Paramacca willen niet in botsing komen met de goudmaatschappij Newmont die opereert in het Meriangebied. Zij richten momenteel een organisatie op om vervolgens te praten met het bedrijf over mogelijkheden voor kleinschalige goudwinning eventueel in de concessie van de onderneming.

"Wij willen graag een terrein waar we zelf goud kunnen zoeken of het bedrijf kan materiaal dat ze niet gebruikt dumpen op een plek om dat te verwerken. We willen hierdoor het probleem voor altijd oplossen, waardoor we niet meer worden ontruimd." Dat zegt Frank Javinde kapitein van Langatabiki tevens coördinator van de lokale goudzoekersgroep. Deze bestaat uit ongeveer dertig ondernemers met machines. Zij willen als hun streven lukt, mensen in dienst nemen.

De kapitein zegt dat er wel een groep goudzoekers actief is in de zone van Newmont, maar er wordt rekening mee gehouden het bedrijf ze van de ene op de andere dag kan aanzeggen om te vertrekken. Het gros van de lokale goudzoekers zit zonder werk zit. "Dit kan zorgen voor criminaliteit en dat moeten we absoluut niet hebben in deze samenleving." Javinde beweert dat de overheid hen een terrein had beloofd, maar dat ze hierover niets meer gehoord hebben.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina