Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DA'91 en SPA roepen om massaal protest

DA'91 en SPA roepen om massaal protest

18/04/2017 19:15 - Ivan Cairo

DA'91 en SPA roepen om massaal protest

Het moment waarop vakbondsleider Wilgo Valies door de politie wordt gearresteerd in Theater Unique.  

PARAMARIBO - Met de “gewelddadige” arrestatie van vier actievoerders dinsdag heeft de regering haar ware aard en intenties getoond. “Met deze intimidatie bevestigt de regering dat zij de grootste bedreiging vormt voor de Republiek Suriname en de democratie”, stellen de voorzitters van DA’91 en SPA in een gezamenlijke verklaring.

Zij roepen de autoriteiten op om de actievoerders, onder wie vakbondsleider Wilgo Valies (BvL/ALS), Curtus Hofwijks van 'We zijn moe' en Bryan Boerleider van het Burgercollectief onmiddellijk in vrijheid testellen. Ook wordt opgeroepen dat woensdag "alles" in het land wordt stilgelegd.

De vakbeweging en alle arbeiders zijn opgeroepen om dinsdag uit protest niet aan het werk te verschijnen en een dag van nationale staking af te kondigen uit solidariteit aan de vakbondsleiders en arbeidersstrijders. "Op de vierde dag van het vreedzaam protest van de vakbeweging en burgers heeft de regering haar ware aard getoond. Een aard van intimidatie, repressie, en geweld tegen weerloze burgers.

"De zonder enige aanleiding en geweldadige wijze waarop Curtis Hofwijks en Bryan Boerleider evenals een ongewapende burger zijn gearresteerd is typerend", zeggen de voorzitters Guno Castelen (SPA) en Angelic del Castilho (DA'91). Ook de aanhouding van Valies is "nogmaals het onmiskenbaar bewijs van de ware intenties van deze regering", aldus de twee leiders.

Bekijk op onze Facebookpagina de Ware Tijd Online de camerabeelden van de arrestaties.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina