Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Advocaten vragen mildere straf voor verdachten

Advocaten vragen mildere straf voor verdachten

18/04/2017 21:05

Advocaten vragen mildere straf voor verdachten

 

PARAMARIBO - “Ik verzeker u dat ik nooit meer zo een fout zal maken meester. Ik heb echt spijt van wat ik heb gedaan. Ik ben beïnvloed door mijn vrienden.” Zo sprak de twintigjarige Demilio D. toen hij donderdag voor kantonrechter Siegline Wijnhard verscheen.

Hij staat samen met de 25-jarige Maikel V. terecht voor diefstal. De twee zouden drie keren hebben ingebroken. Bij de laatste kraak zijn ze op heterdaad betrapt door de politie. Zij hebben op de vorige zitting verklaard dat zij niet bij alle gevallen samen hebben gewerkt. De advocaten Jeniffer Pinas en Georgette Leter hebben de rechter verzocht om de verdachten een minder zware straf op te leggen dan de geëiste twee jaar.

Als verzachtende omstandigheid wordt aangevoerd dat de mannen vanaf het begin hebben meegewerkt aan het onderzoek en nooit eerder in aanraking met de politie zijn gekomen. Vooral voor Demelio D. hebben ze gepleit om een zodanige straf dat hij snel naar huis mag. Hij zegt bij twee inbraken betrokken te zijn geweest en zijn medeverdachte zegt in slechts één geval te hebben meegedaan. De rechter doet op 11 mei uitspraak in de zaak.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina