Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stille loop Chinese gemeenschap gaat niet door

Stille loop Chinese gemeenschap gaat niet door

17/04/2017 16:21 - Van onze redactie

Stille loop Chinese gemeenschap gaat niet door

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De stille loop die dinsdag gehouden zou worden voor de overleden winkelier Lin Zhidi en zoon Lin Tan gaat op verzoek van de familie niet door. De nabestaanden willen in alle rust rouwen. Dat meldt de Suriname Chinese United Association (Scua).

In plaats van een loop wordt er dinsdag om twee uur 's middags een rouwdienst gehouden bij de Chinese School aan de Dr. Sophie Redmondstraat. "Namens de familie vragen wij de aanwezigen eerbied te tonen en niet te zorgen voor geluidsoverlast", schrijft Scua.

Het Chinees bedrijfsleven wordt gevraagd om tussen twee en vijf uur 's middags de deuren te sluiten om op die manier medeleven te tonen voor de gevolgen van de toenemende criminaliteit tegen (Chinese) winkeliers. 

De verkoolde lijken van vader en zoon, beter bekend als 'Baba' en 'Pkin Boi', zijn op 4 april aangetroffen tussen de as van een platgebrand winkelpand te Santi Kondre in het Tapanahony-gebied.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina