Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rellen Venezuela kost mensenlevens

Rellen Venezuela kost mensenlevens

17/04/2017 20:21 - Van onze redactie

Rellen Venezuela kost mensenlevens

Foto: AP  

PARAMARIBO - De nieuwe rellen die zijn ontstaan in Caracas, de hoofdstad van Venezuela, heeft het leven van minstens vijf mensen gekost. Tientallen mensen raakten gewond. Autoriteiten hebben metrostations gesloten, controlepunten opgezet en het plein afgesloten waar tegenstanders bijeen wilden komen.

Honderden betogers belaagden vervolgens de politie met stenen en andere voorwerpen. De menigte werd uiteengedreven door de politie die traangas, pepperspray en waterkanonnen inzette. Ze eisen het ontslag van president Nicolás Maduro. Het parlement dat gedomineerd wordt door tegenstanders van de president had opgeroepen tot protesten. Volgens de oppositie krijgt Maduro, die sinds vier jaar aan de macht is, steeds meer de trekken van een dictator. Vorige week nog werd beslist dat oppositieleider Henrique Capriles, Maduro's belangrijkste tegenstander, zich vijftien jaar lang niet meer verkiesbaar mag stellen.

In januari vorig jaar kondigde Maduro de economische noodtoestand al af. Het land verkeert sinds 2014 in een recessie. Gezien de dalende olieprijs, kampt de olierijke staat met een enorme inflatie. Er is gebrek aan levensmiddelen en medicijnen. Ook kampt het land met hoge werkloosheid. Momenteel leeft 83 procent van de inwoners in armoede.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina