Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Regering moet US$ 50 miljoen halen bij multinations’

‘Regering moet US$ 50 miljoen halen bij multinations’

17/04/2017 10:02 - Beta Debidien

‘Regering moet US$ 50 miljoen halen bij multinations’

Foto: dWT Archief  

NIEUW-NICKERIE - “De regering moet jaarlijks US$ 50 miljoen halen bij de multinationals en het volk van Suriname met rust laten. We weten dat ze geen cent aan governement take betalen aan de staat.” Dat zegt William Waidoe parlementslid van de Pertjajah Luhur in Nickerie.

Volgens hem krijgen de multinationals de brandstof namelijk voor de helft van de prijs van wat de gewone man bij de pomp betaalt. "Het is bijna 50 miljoen USD elk jaar", zegt Waidoe. De regering moet volgens hem geld genereren binnen eigen kringen en niet aan de pensioengelden van ouderen komen.

Elke dag worden er inkomstenverhogende maatregelen getroffen waardoor de gewone man steeds armer wordt. Als voorbeeld haalde hij aan de governement take met SRD 3 is verhoogd. "Wanneer u SRD 50 gaat tanken bij de pomp, gaat de helft van het geld in de zak van de regeerders en dat gaan we gezamelijk bestrijden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina