Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Recordaantal migranten gered voor Italiaanse kust

Recordaantal migranten gered voor Italiaanse kust

17/04/2017 19:24

Recordaantal migranten gered voor Italiaanse kust

Foto: AP  

ROME - Ruim 8500 bootvluchtelingen zijn het afgelopen weekend voor de kust van Italië uit zee gered. Dat melden Italiaanse media. Het gaat om een recordaantal.

Door het mooie weer en de kalme zee waagde een flink aantal migranten de oversteek van Libië naar Italië. Velen van hen belandden echter vlak voor het bereiken van Italië in zee, waardoor de hulpdiensten maar liefst 55 keer moesten uitrukken.

Onder de vluchtelingen waren meerdere zwangere vrouwen. Een daarvan overleefde de bootreis niet. Ook zes andere vluchtelingen overleden tijdens de reis, nog voordat ze het vasteland bereikten. De politie pakte vier mensensmokkelaars op. AD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina