Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Monifah Djoe vijfde op hink-stap-sprong

Monifah Djoe vijfde op hink-stap-sprong

17/04/2017 20:49 - Terence Oosterwolde

Monifah Djoe vijfde op hink-stap-sprong

 

PARAMARIBO - Monifah Djoe heeft op de tweede dag van de 46ste Carifta Games een veel betere beurt gemaakt. De Surinaamse atlete eindigde maandagavond als vijfde op het onderdeel hink-stap-sprong.

Net als het onderdeel verspringen registreerde ze haar beste sprong bij haar eerste poging. Ze kwam toen tot 11,99 meter. Daarna had Djoe een ongeldige sprong, voordat ze tot afstanden kwam van 11,91, 11,73, 11,79 en tenslotte 11,64 meter.

Lotavia Brown van Jamaica, zondag goed voor brons op het verspringen, veroverde de titel bij haar laatste poging toen ze tot een afstand kwam van 12,74 meter. Haar landgenote Lamara Distin pakte het zilver in 12,40 meter. De Guyanese Chantoba Bright, zondag goed voor goud op het verspringen, moest genoegen nemen met brons: 12,35 meter.

Djoe, Surinames enige vertegenwoordiger op het regionale toernooi, kwam zondag voor het eerst in actie. Op het onderdeel verspringen werd ze toen slechts 22ste.

Jamaica - 24 goud, negentien zilver en twaalf brons - koerst onbedreigd op de overall titel af met straatlengte voorsprong op de rest. Nummer twee is de Bahama's met vijf goud, acht zilver en acht brons, gevolgd door Trinidad en Tobago met vijf goud, vier zilver en zes brons. Guyana is vierde met vier goud, één zilver en één brons, terwijl gastland Curacao zevende staat met één goud, één zilver en één brons. Frans-Guyana won één zilveren plak.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina