Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen vervroegde verkiezingen in Turkije

Geen vervroegde verkiezingen in Turkije

17/04/2017 12:01

Geen vervroegde verkiezingen in Turkije

Foto: AP  

ISTANBUL - Turkije houdt geen vervroegde presidentsverkiezingen na de overwinning van president Recep Tayyip Erdogan tijdens het referendum zondag. Het merendeel van de grondwetswijzigingen die zijn aangenomen, wordt pas in 2019 van kracht.

Volgens vicepremier Mehmet Simsek zijn vervroegde verkiezingen uitgesloten en gaan de Turken pas in 2019 naar de stembus. Na de overwinning van zondag zinspeelde Turkse media op vervroegde verkiezingen, zodat een aantal grondwetswijzigingen die de president meer macht geven, eerder van kracht zullen worden. Zondag stemde een nipte meerderheid van 51 procent 'ja'. "Het is duidelijk dat we nog werk te doen hebben", stelde de vicepremier.

Hoewel de officiële uitslag nog niet is vastgesteld, claimde Erdogan zondagavond de overwinning. Hij sprak van een historisch moment. "Voor het eerst veranderen we geschiedenis van ons land door middel van de burgerpolitiek," zei Erdogan, waarmee hij zinspeelde op de mislukte militaire coup in juli vorig jaar. Toen probeerde het leger de macht te grijpen in Turkije. Nu.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina