Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Duurzaam landgebruik vereist doordachte planning’

‘Duurzaam landgebruik vereist doordachte planning’

17/04/2017 14:35 - Van onze redactie

‘Duurzaam landgebruik vereist doordachte planning’

Foto: tropenbos.org  

PARAMARIBO - Kennisinstituut Tropenbos Suriname houdt woensdag een seminar in Courtyard Marriott Hotel over duurzaam landgebruiksplanning in boslandschappen. Dit is gebaseerd op een onderzoek dat Tropenbos sinds 2013 uitvoert in het Boven-Surinameriviergebied met Vereniging van Saamaka Gezagdragers en lokale bewoners. Dat meldt Tropenbos Suriname in een persbericht.

Bij onvoldoende wetgeving en beleid voor landgebruik kan er een conflict ontstaan tussen mensen omdat er verschillende vormen van landgebruik worden gehanteerd. Daarnaast moet er ook aandacht worden geschonken aan Inheemse en Tribale volkeren, vindt het kennisinstituut.

"Deze volkeren leven al eeuwenlang in het bos en zorgen voor het behoud van het bos. Binnen de moderne maatschappij, met continu oog voor economisch gewin, kan het bos alleen voortbestaan als het verstandig gebruikt wordt, en structuren goed op elkaar afgestemd zijn", meldt Tropenbos Suriname. Tijdens de seminar wordt er een beleidsdocument gepresenteerd. Er zal ook een versie komen voor lokale bewoners.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina