Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DA'91: dialoog met regering nutteloos

DA'91: dialoog met regering nutteloos

17/04/2017 18:45 - Ivan Cairo

DA'91: dialoog met regering nutteloos

DA'91-voorzitter Angelic del Castilho. Foto: Ivan Cairo  

PARAMARIBO - DA’91 heeft geen behoefte aan dialoog met de regering om de huidige problemen in het land op te lossen. Tot vandaag (maandag) had de partij overigens nog geen uitnodiging ontvangen. “Wij zien als partij het nut er niet van in om in te gaan op een uitnodiging ook al zouden wij die ontvangen”, zegt DA’91-voorzitter Angelic del Castilho desgevraagd.

"Deze regering en deze president hebben keer op keer bewezen dat zij niet in staat zijn en erger nog niet bereid zijn om inhoud te geven aan de minimale vereisten van goed bestuur, corruptie bestrijding evenals het deugdelijk invullen en uitvoeren van de rechtsstaatgedachte", voegt ze eraan toe. Del Castilho: "Als partij hebben wij daarom consequent afgewezen om deel te zijn van de scenario's die deze regering uitzet om tijd te kopen om langer aan het bewind te blijven en het volk nog meer te verarmen ten gunste van de persoonlijke verrijking".

Bovendien ervaart de partij, aldus de voorzitter, "ook nu weer dat de regering intimidatietechnieken inzet tegen een vredelievende burgerij en daarbij niet schroomt om te pogen burgers die opkomen voor hun rechten te criminaliseren". De partij ziet dan ook geen heil in dialoog met de regering. De organisatie heeft er geen enkele vertrouwen in dat het kabinet en president Bouterse "enige oprechte intentie hebben in het belang van ons land en volk". De partijleider was vorige week maandag in de voorhoede van de actie bij het Belastingkantoor die bijna uit de hand liep toen betogers het terrein wilden betreden.

De DA'91-voorzitter werd door bewakers en politieagenten tegengehouden verder het terrein op te gaan toen ze als een van de weinige actievoerders erin was geslaagd het erf op te gaan. Ook C-47-voorzitter Robby Berenstein zegt dat zijn vakorganisatie niet zal deelnemen aan de gespreksronde die de regering heeft aangekondigd. C-47 eist datde onlangs verhoogde brandstofprijs eerst wordt teruggedraaid. Pas dan wil de vakcentrale om de tafel met de regering om haar oplossingsmoddellen ter bespreken met de regering. Zondag maakte de regering bekend dat ze dinsdag een proces van overleg en dialoog begint met de vakbeweging en andere maatschappelijke groepen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina