Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Apparatuurdonatie aan Sint Lucia niet onwettig’

‘Apparatuurdonatie aan Sint Lucia niet onwettig’

17/04/2017 12:52

‘Apparatuurdonatie aan Sint Lucia niet onwettig’

Foto: diplomacy.state.gov  

WASHINGTON - Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een donatievoorstel van de Amerikaanse ambassade verworpen. De ambassade zou computers en ander apparatuur, ter waarde 37.000 USD, schenken aan de Sint Lucia’s Crown Ministeriedienst . Dit kan volgens Buitenlandse Zaken niet legaal toegestaan zijn met betrekking tot de sancties van de veiligheidsdiensten van het eiland.

In 2013 kreeg Saint Lucia een verbod op veiligheidsgerelateerde hulp van de Verenigde Staten (VS), als gevolg van een 'geloofwaardig bewijs van buitengerechtelijke executies van zeventien mensen in 2010-2011' door de veiligheidsdiensten.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken annuleerde een aantal visa van politieagenten om te voorkomen dat ze naar de VS afreisden. "De donatie is niet onwettig. Het apparatuur werd geschonken aan de directeur van het Openbaar Ministerie. Dat is een agentschap dat niet onder de beperkte regelgeving valt", zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Caribbeannewsnow

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina