Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rakettest van Noord-Korea mislukt

Rakettest van Noord-Korea mislukt

16/04/2017 12:19

Rakettest van Noord-Korea mislukt

Foto: AFP  

Noord-Korea heeft zondag geprobeerd om een raket af te vuren. De rakettest zou zijn mislukt volgens het Zuid-Koreaanse leger. De lancering vond plaats op een militaire basis nabij Sinpo aan de oostkust van Noord-Korea.

"Het Noorden heeft geprobeerd een ongeïdentificeerde raket af te vuren. Het lijkt erop dat de test is mislukt", stelde de Zuid-Koreaanse legerleiding in een verklaring. De Amerikaanse legerleiding meldde dat de raket vrijwel direct na de lancering ontplofte en dat nog onderzocht wordt wat voor type raket werd afgevuurd. "Het Amerikaanse leger is volledig toegewijd aan de samenwerking met Japan en Zuid-Korea om de veiligheid te bewaken", verklaarde marineofficier Dave Benham aan Reuters.

De vicepresident van de Verenigde Staten, Mike Pence, was op het moment van de lancering onderweg naar Zuid-Korea als onderdeel van een tiendaagse reis door Azië.Het Witte Huis heeft in een verklaring laten weten dat Pence op de hoogte is van de lancering en contact heeft met president Trump over de situatie. Zaterdag waarschuwde Noord-Korea de Verenigde Staten nog voor militaire repercussies voorafgaand aan de viering van de Dag van de Zon. Tijdens de viering was nieuw Noord-Koreaans wapentuig te zien.

Noord-Korea voerde de afgelopen maanden tot ongenoegen van de rest van de wereld meerdere rakettests uit. Uit bezorgdheid stuurden de Verenigde Staten twee marineschepen, gewapend met Tomahawk-raketten richting het Koreaanse schiereiland. De Amerikaanse zender NBC meldde vrijdag dat de VS een preventieve luchtaanval zou voorbereiden op Noord-Korea. Het Pentagon wilde niet speculeren over mogelijke scenario's, maar president Donald Trump zei wel dat de maat vol is voor wat betreft de provocaties door Noord-Korea. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina