Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Paramaribo Zoo organiseert fundraisingevent

Paramaribo Zoo organiseert fundraisingevent

16/04/2017 06:08 - Sharon Singh

Paramaribo Zoo organiseert fundraisingevent

Foto: Google Images  

PARAMARIBO - De dierentuin verandert zondag in een waar pretpark waar bezoekers- jong en oud- aan hun trekken zullen komen. “We zullen twee grote zwembaden opzetten voor de kinderen. Verder krijgen de aanwezigen een beeld van de dagelijkse werkzaamheden die verricht worden in de dierentuin. Ze mogen meelopen met de voerders van de dieren”, vertelt Joëlle Conrad, marketingcoördinator van de Paramaribo Zoo.

Daarnaast kunnen de kinderen treintje- en paardrijden en schminken. Conrad vertelt dat de economische crisis ook de dierentuin treft. "De Paramaribo Zoo is een stichting en we zijn aangewezen op donaties. Nu er veel donateurs zijn uitgevallen, hebben we geen andere keus dan activiteiten te bedenken om de dierentuin draaiende te houden", legt Conrad uit. "We hebben meer financiën nodig om de optimale voeding van de dieren te garanderen."

Daarnaast wil de stichting enkele kooien bijbouwen. Dat is nodig voor de verschillende uitwisselingsprogr amma's . "Als je geen juiste opvang hebt, gaat zo een programma niet door." Op dit moment huisvest de dierentuin driehonderd dieren, honderd verschillende soorten. Zondag hoeven bezoekers niet te koken. Het is niet toegestaan om voeding en drank van buiten mee te nemen.

"Het publiek kan die dag uitkijken naar echte oso nyan. Het bijzondere hieraan is dat het eten wordt bereid door een school voor speciaal onderwijs." Conrad zegt dat die school ook hulp behoeft en dat het een gelegenheid voor haar is om gelden te genereren. Bezoekers kunnen uitkijken naar gerechten uit de Javaanse en Hindostaanse keuken. Om tien uur 's morgens wordt er een aanvang gemaakt met de verschillende activiteiten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina