Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dalger pakt nog twee tweede plaatsen

Dalger pakt nog twee tweede plaatsen

16/04/2017 00:35 - Terence Oosterwolde

Tachana Dalger (r) heeft in de Arima Velodrome haar meerdere moeten erkennen in Andrea Ortiz van Venezuela (m).

Tachana Dalger (r) heeft in de Arima Velodrome haar meerdere moeten erkennen in Andrea Ortiz van Venezuela (m). Foto: TTCF  

PARAMARIBO - Tachana Dalger is ook op dag twee van de Easter International Cycling Grand Prix in Arima, Trinidad en Tobago in de prijzen gevallen. Zowel tijdens de 4 laps- als afvalrace eindigde ze zaterdag als tweede.

Op beide nummers moest Dalger de Venezolaanse winnares Andrea Ortiz voor zich dulden. "Ze heeft haar best gedaan en gestreden", zei coach Earl van Wilgen over zijn pupil. "Maar het Venezolaanse meisje is een maatje te groot", gaf hij toe. Ortiz, geboren in 2000, is volgens hem van wereldklasse. Ze won vorig jaar de zilveren medaille tijdens zowel de Pan-Amerikaanse als wereldkampioenschappen voor junioren.

Dalger heeft vrijdag ook de 8 laps voor junior, elite en international women gereden. Zij en Ortiz waren de enige juniors in het deelnemersveld van elf. Dalger werd zevende. Teniel Campbell van Trinidad en Tobago werd winnares, gevolgd door Marta Ojeda van Colombia en Cheyenne Awai.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina