Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Zo kende ik mijn zoon niet'

'Zo kende ik mijn zoon niet'

15/04/2017 21:09 - Van onze redactie

'Zo kende ik mijn zoon niet'

 

PARAMARIBO - "Dit is onze zoon overkomen, maar zo kende ik hem niet." Dit heeft de moeder van Devery Zaalman in een gesprek met de dominee die de afscheidsdienst van haar zoon zaterdag leidde, laten weten. Zelf kwam ze niet aan het woord.

Zaalman is enkele dagen terug na een mislukte roofoverval in groepsverband bij de Nieuwe Havenbar dodelijk geraakt door kogels die de bareigenaar uit zelfverdediging op de groep afvuurde. Het slachtoffer is zaterdag begraven. Velen, onder wie veel jongeren, hebben attentie getoond bij de afscheidsdienst te Loge Victory aan de Jaggernath Lachmonstraat.

De dienst zou om half in de middags moeten aanvangen, maar het geheel begon uiteindelijk anderhalf uur later. Enkele minuten voor 15u arriveerde het lijk op de plek, gevolgd door een zwarte limousine met daarin de naaste familieleden van de overledene. In tegenstelling tot de grimmige Facebookreacties, waaronder enkele bedreigingen die kort na het incident geuit werden op de Facebookpagina van de 21-jarige, had de afscheidsdienst een opvallend rustig verloop.

De rode draad van dominee Michael Persaud zijn preek was 'vergeving' en 'kiezen voor het rechte pad'. Menigeen in de zaal knikte instemmend daarop. Tien minuten voor vier kregen de aanwezigen de ruimte om afscheid te nemen en de familie, die gekleed ging in lichtblauw, te condoleren. Waar de een de tranen al bijtend op de lippen probeerde te bedwingen, schreeuwde de ander het uit van verdriet. Om vier uur precies werd Zaalman naar zijn laatste rustplaats, Hodi Mihi Cras Tibi, gedragen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina