Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Winkeliers weerbaar maken’

‘Winkeliers weerbaar maken’

15/04/2017 15:16 - Ruth van der Kolk

‘Winkeliers weerbaar maken’

Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De criminaliteit jegens winkeliers neemt toe. De dood van de Chinese supermarkthouder en zijn zoon in Santi Kondre in het Tapanahony-gebied komt met een klap aan bij de Chinese gemeenschap. “We moeten winkeliers weerbaar maken”, vindt Gretl Wolfram, voorzitter van de Winkeliers en Ondernemersvereniging Suriname.

"De behoefte om aandacht te besteden aan dit thema is groot. Winkeliers zijn makkelijke slachtoffers van criminelen", vertelt Wolfram. "De president heeft beloofd om dit aan te pakken, dus laten we hopen dat er verandering komt." Al enige tijd werkt de voorzitter zelf aan het indammen van criminaliteit jegens winkeliers. De vereniging organiseert voorlichtingsbijeenkomsten en veiligheidstrainingen. "We hopen vooral dat de winkeliers alerter, waakzamer en voorzichtiger zijn."

Ook wordt er gewerkt aan een project waarbij de buurtcontrole wordt verbeterd omwille van de veiligheid van (Chinese) winkeliers.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina