Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdeeld commercieel succes met Pasen

Verdeeld commercieel succes met Pasen

15/04/2017 06:27 - Van onze redactie

Verdeeld commercieel succes met Pasen

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De paasklokken luiden, de paashaas huppelt vrolijk rond en de geschilderde eieren kunnen weer gezocht worden. Maar welke invloed heeft de huidige economische situatie op het feest van de herrijzenis van Jezus Christus? De Ware Tijd legt de vraag voor aan enkele personen uit de commerciële sector.

Gerard van den Bergh, directeur van de Associatie Pluimveesector Suriname, ziet geen bijzondere stijging in de verkoop. "De sector draait niet beter dan anders. Concrete cijfers kan ik niet geven, maar we merken in de paasperiode geen enorme verandering in de productie van eieren of omzet van pluimvee."

Ook bij Nikita, een kledingzaak voor kinderen, merkt men geen stormloop tijdens de paasperiode. Integendeel, de zaken gaan slecht. Manager Sandy Jap Sak Jieuw: "Vroeger konden we korting geven tijdens de paasperiode. Door de crisis hebben we minder omzet. Dan kun jij het je niet veroorloven korting te geven."

Andere sectoren zien hun omzet wel stijgen tijdens deze periode van het jaar. Indoorspeeltuin Alegria is er zo een. Tijdens de paasvakantie is het een populaire trekpleister voor kinderen en hun ouders. Uitbaatster Blijd: "Er komen zeker dubbel zoveel kinderen als in de rest van het jaar." Er worden veel activiteiten georganiseerd. " Het bedrijf organiseert een Easter Hunt, waarbij de kinderen eitjes mogen zoeken, een kidsmeal krijgen en zelf eieren mogen beschilderen."

Hoewel Nikita en Alegria dezelfde eigenaar hebben, ziet Jap Sak Jieuw de verschillen. "Ook al heeft onze zaak een goede naam, het is een andere sector. In de huidige economische situatie trakteren ouders hun kinderen met pasen liever op een ijsje dan dat ze nieuwe kleren kopen."

Bij de zwemvereniging De Dolfijn kijkt men tegen een druk pasen aan. "Voor de kinderen organiseren we een paaszoektocht", vertelt Vitrianie Benthem, commissaris recreatie. De viering bij de vereniging heeft geen commercieel karakter. "Ons enige doel is om de kinderen een leuke middag te bezorgen. Pasen moet uiteindelijk een feest blijven."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina