Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Qigong geïntroduceerd in Suriname

Qigong geïntroduceerd in Suriname

15/04/2017 20:17 - Van onze redactie

Enkele aanwezig zaterdag tijdens de introductie van Qigong.

Enkele aanwezig zaterdag tijdens de introductie van Qigong. Foto: dWT  

PARAMARIBO - In het gebouw van Zwemvereniging de Witte Lotus is zaterdag de meditatietechniek Qigong geïntroduceerd. Qigong is een Chinese genezingstherapie die gebruikt wordt als alternatief voor de klassieke geneeskunde.

De techniek richt zich op versterking van het innerlijke door middel van lichaams- en ademhalingsoefeningen. De oefeningen die staand, zittend of liggend kunnen worden gedaan, bieden soelaas bij onder andere artritis, nek- en schouderpijn en diabetes. Onder het oog van minister Joan Djogojo van Sport- en Jeugdzaken, Cultuurdirecteur Stanley Sidoel en de Chinese ambassadeur werd de techniek voorgesteld door de arts Xiao Yuande, meester in de Qigong.

Yuande is directeur van het Qigong onderzoeksbureau en hoofd van de afdeling Traditionele Chinese Medicijnen van het Medisch Qigong Hospitaal in de Chinese provincie Hebei. De meester beoefent de techniek al sinds 1988 en is tot 18 april in het land. Tijdens zijn verblijf zal hij Qigong in onder andere cultuurcentra en bejaardentehuizen introduceren. Hij zal ook workshops verzorgen en patiënten behandelen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina