Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Het zal moeilijk zijn om te doorbreken’

‘Het zal moeilijk zijn om te doorbreken’

15/04/2017 00:02 - Merredith Bruce

Maisha Neus is van mening dat het wel mogelijk is om de regering naar huis te sturen, wanneer de samenleving een eenheid vormt.

Maisha Neus is van mening dat het wel mogelijk is om de regering naar huis te sturen, wanneer de samenleving een eenheid vormt. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Het volk zal de regering pas tot aftreden kunnen dwingen, wanneer er sprake is van eenheid. Dit zegt anti-regeringsactivist Maisha Neus op de opmerking, als zou het onrealistisch zijn om de regering naar huis te sturen, door haar ruime meerderheid in het parlement.

"De regering naar huis sturen is wél haalbaar, wanneer we (de samenleving, ...red.) een eenheid vormen", zegt Neus. Ze erkent dat het moeilijk is om alle neuzen in één richting te laten kijken. "Het zal heel moeilijk zijn om te doorbreken en het kan veel tijd nemen om te geloven in eigen kracht." De actievoerder blijft vasthouden aan haar eis: de regering moet naar huis. Ze is wel van mening dat het terugdraaien van de recent verhoogde brandstofprijs geen haalbare eis is, "ook al zou de regering dat willen".

Maar dat het moeilijk zal zijn om te doorbreken, is geen reden om te stoppen. Ze is deze week daarom begonnen met buurtbezoeken om de bewoners bewust te maken van de noodzaak om te protesteren. De bezoeken zijn ook bedoeld om de mensen te mobiliseren voor de protestdemonstraties van de vakbeweging en het bedrijfsleven die vanaf dinsdag weer worden opgepakt.

Het eerste buurtbezoek was woensdag in Abrabroki, zaterdag is Para aan de beurt. Het streven is om ook Land van Dijk, Geyersvlijt en Weg naar Zee te bezoeken. Neus vindt de aankondiging van de regering om hard op te treden tegen ordeverstoorders bij de protestdemonstraties misplaatst. Deze waarschuwing komt nadat het er bij de protestbetoging maandag op sommige momenten grimmig aan toe was gegaan.

Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost heeft erop gewezen dat de actievoerders bij hun acties wettelijke voorschriften in acht moeten nemen. Het straatprotest heeft tot nu toe zonder vergunning plaatsgevonden, maar volgens Nerkust moet men vanaf dinsdag, wanneer de acties worden hervat, wel een vergunning hebben.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina