Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • De Randamie en Amsterdam stunten

De Randamie en Amsterdam stunten

15/04/2017 20:50 - Terence Oosterwolde

Mongo scoorde twaalf punten in de cruciale winst van Amsterdam.

Mongo scoorde twaalf punten in de cruciale winst van Amsterdam. Foto: Parool  

PARAMARIBO - In game 1 van de eerste ronde van de basketbalplay-off in Nederland heeft Apollo Amsterdam gestunt. De ploeg zegevierde zaterdagavond met 82-79 over Zorg en Zekerheid Leiden en kan zich maandag voor eigen publiek plaatsen voor de halve finales.

Voor Apollo Amsterdam speelt Sergio de Randamie, die in Suriname onder meer heeft gebasketbald voor CLD en SCVU. De Surinaamse international, ook wel 'Mongo' genoemd, kwam tot twaalf punten, inclusief twee three-pointers, zeven rebounds, drie assists en één block in 32 minuten.

Vooraf werd Apollo Amsterdam (6) weinig kans gegeven. De ploeg won namelijk slechts negen duels in het reguliere seizoen. ZZ Leiden (3) daarentegen boekte negentien overwinningen. In de andere eersterondeserie zijn Den Bosch (4) en Rotterdam (5) aan elkaar gekoppeld. Den Bosch leidt met 1-0 na een 82-61 winst in game 1. Groningen (1) en Zwolle (2) plaatsten zich met 26 om twintig zeges uit 28 partijen automatisch voor de halve finales.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen