Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Advocaten vragen vrijspraak drugsverdachten

Advocaten vragen vrijspraak drugsverdachten

15/04/2017 03:38 - Van onze redactie

Advocaten vragen vrijspraak drugsverdachten

 

PARAMARIBO - Door gebrek aan bewijs willen de advocaten Regilio Derby, Harold Belfor en Jeniffer Pinas dat hun cliënten Marchano P., Romario N. en Simion D. worden vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie ziet het anders en eiste twaalf maanden waarvan zeven maanden voorwaardelijk tegen de drie, die overigens al bijna zeven maanden in voorarrest zitten.

Rechter Siegline Wijnhard geeft op 11 mei haar oordeel. De verdachten staan terecht op verdenking van diefstal en drugshandel. De rechter heeft hen overigens eerder voorlopig vrijgelaten, nadat de advocaten op de vorige zitting hierom gevraagd hadden. Een getuige verklaarde op de vorige zitting dat alle drie mannen zich vorig jaar ophielden in een auto in de omgeving van een woning waar er spullen zijn weggenomen.

Een van hen stond buiten kokosnoten te kappen terwijl de twee anderen in de auto lagen. In de avonduren ging de getuige af op het gejank van honden, omdat hij vermoedde dat het de mannen waren die zich verdacht hadden opgehouden in en bij de auto. Hij zag een man, in wie hij later Marchano P. herkende, vanaf het huis waar de spullen zijn weggenomen weglopen. Hij hoorde daarna een auto snel wegrijden, maar heeft de mannen niet gezien.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina