Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 94 dode IS-strijders door bomaanval VS

94 dode IS-strijders door bomaanval VS

15/04/2017 17:46

94 dode IS-strijders door bomaanval VS

Foto: AFP  

Het aantal strijders van Islamitische Staat dat is omgekomen bij de zware bomaanval door de Verenigde Staten donderdag in het oosten van Afghanistan is opgelopen tot 94.

Er zouden geen burgerslachtoffers zijn, melden vertegenwoordigers van de Afghaanse regering zaterdag. De Afghaanse regering in Kabul zegt dat door het bombardement een belangrijk commandocentrum is verwoest.

De VS gebruikte de zwaarste niet-nucleaire bom die ooit bij een operatie gebruikt is, de zogeheten GBU-43/B MOAB bom. Het doelwit van de aanval was een tunnelcomplex van IS, bestaande uit grotten en bunkers. Vrijdag lag het aantal dode IS-strijders nog op 36. Terreurgroep IS ontkent dat er doden aan haar kant zijn gevallen.

De Afghaanse president Ashraf Ghani sprak zijn steun uit voor het Amerikaanse bombardement in zijn land. Volgens hem draagt het bij aan de strijd van de Afghaanse strijdkrachten tegen milities. De VS is met circa 8.400 militairen actief in Afghanistan. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina