Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vluchtelingen uit afgebrand kamp spoorloos

Vluchtelingen uit afgebrand kamp spoorloos

14/04/2017 21:03

Vluchtelingen uit afgebrand kamp spoorloos

Foto: ANP  

PARIJS - Honderden vluchtelingen uit het maandag afgebrande kamp in het Noord-Franse Grande-Synthe zijn spoorloos.

De gouverneur van Nord-Pas de Calais heeft de drie sporthallen waar de getroffen mensen werden opgevangen donderdag gesloten, meldt de Belgische hulporganisatie Humain vrijdagmorgen.

''Dit leidde tot complete chaos", aldus een woordvoerder van Humain, die ter plaatse was op het moment dat de ontruiming van de sporthallen bekend werd gemaakt. ''Veel keuze hadden de mensen niet. Of je stapte op de bus naar een andere opvanglocatie of je verdween. De humanitaire puinhoop in de regio wordt er alsmaar groter op."

Volgens Humain is een groot aantal mensen verdwenen, onder wie 200 Afghaanse vluchtelingen. Intussen dreigt een nieuw provisorisch tentenkamp te worden opgezet in Calais. ''Iemand liep rond en noteerde namen en het aantal familieleden. We zagen hoe gezinnen geld betaalden voor een plek." De vorige 'jungle' bij Calais werd eind vorig jaar ontruimd. ANP

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina