Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Goede vrijdagdienst trekt vele bezoekers

'Vergiffenis is van groot belang'

14/04/2017 21:00 - Tascha Samuel

Vergiffenis van groot belang voor de mens

Foto: dWT  

PARAMARIBO - De Goede vrijdagdienst in de Kathedrale Basiliek is zoals de voorgaande jaren zeer goed bezocht. Bisschop Karel Choennie ging in zijn boodschap in op het grote belang van vergiffenis. Vanuit de bijbel heeft hij verschillende voorbeelden over vergiffenis aangehaald. "Jezus is het symbool van de ultieme prijs van opoffering en door zijn offer heeft de mensheid vergiffenis gevonden. Ook is er herstel van de relatie tussen God en mensen mogelijk gemaakt. Maar vergiffenis tussen mensen is ook van groot belang."

De bisschop noemt vergeven en elkaar barmhartigheid betonen even belangrijk als het ademen van zuurstof. Bij de afsluiting van de eucharistie viering op Goede vrijdag wordt een kruis gesluierd naar binnen gebracht . Deze wordt in drie delen ontsluierd. "Zo word in de liturgie ter uitdrukking gebracht dat we het kruis slechts geleidelijk aan in ons leven zullen begrijpen.

Het kruis is namelijk het hoogste mysterie van Goddelijke leefde en barmhartigheid, waarmee Gods zoon de wereld heeft verlost. Hij heeft de macht van het kwade doorbroken door zijn volledige overgave aan de liefde en de wil van God de Vader", zo legt de misdienaar het ritueel uit. Daarna komen de gelovigen naar voren en knielen voor het beeld, raken het even aan, kussen het in een moment van adoratie en aanbidding. De Stille Week wordt afgesloten met Pasen, christenen vieren dan wereldwijd de wederopstanding van Jezus, op de derde dag na zijn kruisiging.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina