Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tjon En Fa verliest nipt in zestiende finales

Tjon En Fa verliest nipt in zestiende finales

14/04/2017 23:58 - Terence Oosterwolde

Surinames Jaïr Tjon En Fa is als zestiende geëindigd op de WK in Hong Kong.

Surinames Jaïr Tjon En Fa is als zestiende geëindigd op de WK in Hong Kong. Foto: collectie Jaïr Tjon En Fa  

PARAMARIBO - Jaïr Tjon En Fa, nummer negen op de wereldranglijst, is op de wereldkampioenschappen baanwielrennen als zestiende geëindigd op de 200 meter sprint. In Hong Kong moest hij op Goede Vrijdag zijn meerdere erkennen in de Nederlander Harrie Lavreysen.

Het werd een spannende match-up in heat zes van de achtste finales waarbij Tjon En Fa op de lijn werd geklopt in 10,474 seconden. Lavreysen is in de kwartfinales van Stille Zaterdag gekoppeld aan Edward Dawkins van Nieuw-Zeeland. Denis Dmitriev van Rusland, Sam Webster van Nieuw-Zeeland, Max Niederlag van Duitsland, Ryan Owens van Groot-Brittannië, Ethan Mitchell van Nieuw-Zeeland en Matthew Glaetzer van Australië zijn de andere kwartfinalisten.

In de zestiende finales had de Surinamer Kamil Kuczynski van Polen in heat zeven verslagen in een tijd van 10,348 seconden. Daarvoor had hij zich als 22ste gekwalificeerd voor de zestiende finales in een tijd van 10,038 seconden. Snelste in de kwalificatieronde was de Rus Dmitriev in 9,645 seconden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen