Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SVB legt Brunswijk en Kwasie stadionverbod op

SVB legt Brunswijk en Kwasie stadionverbod op

13/04/2017 19:20 - Marinio Balsemhof

Een still van de camerabeelden waarop duidelijk is te zien hoe Ronnie Brunswijk afgelopen zondag dreigend op ATV-cameraman Marlon Hennery toestapte.

Een still van de camerabeelden waarop duidelijk is te zien hoe Ronnie Brunswijk afgelopen zondag dreigend op ATV-cameraman Marlon Hennery toestapte. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft Inter-Moengotapoe voorzitter en eigenaar Ronny Brunswijk een voorlopige stadionverbod opgelegd. Dat werd hem deze week per brief medegedeeld. De voetbalbond legde hem deze straf op aan de hand van het incident met cameraman Marlon Hennery van ATV, waarbij Brunswijk enkele bedreigingen had geuit.

SVB-voorzitter John Krishnadath benadrukt dat dit een voorlopige straf is, omdat deze zaak door het tuchtcollege zal worden afgehandeld. Opvallend was dat Brunswijk woensdagavond bij de wedstrijd tegen Transvaal wel in het stadion aanwezig was. De zaak zal door het tuchtcollege worden behandeld en dat zal besluiten of er een straf aan Brunswijk zal worden opgelegd", zegt de SVB-voorzitter tegenover de krant.

Hij kon niet zeggen, wanneer de zaak voorgaat. "Het tuchtcollege is een onafhankelijk orgaan en dat handelt zelf de zaken af. Daarna neemt het bestuur over het algemeen het besluit over", geeft hij aan. De voorzitter neemt aan dat de rapporten over het incident intussen bij het tuchtcollege moet liggen. "Ik weet dat het rapport van de arbiter er allang ligt. Volgens mij moest dat van de wedstrijdcommissaris nog komen", aldus Krishnadath.

Op zaterdag 7 april viel Brunswijk in zijn eigenstadion na de wedstrijd tegen WBC (2-2) Hennery aan en uitte enkele bedreiging in diens richting. De krant verneemt dat Brunswijk achteraf het geval wilde uitpraten met de cameraman, maar die ziet niets daarin.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina