Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ricky Stutgard ontheven als labhoofd Celos

Ricky Stutgard ontheven als labhoofd Celos

20/03/2017 13:10 - Van onze redactie

Ricky Stutgard ontheven als labhoofd Celos

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Voedseltechnoloog Ricky Stutgard is door de directeur van het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek (Celos) ontheven uit zijn functie als waarnemend hoofd van het MV-laboratorium. Dit is hem donderdag per brief medegedeeld door de directeur van Celos Inez Demon. De redenen die in de brief zijn genoemd vallen onder de noemer werkweigering.

In het schrijven wordt samengevat gesteld dat Stutgard opdrachten vanuit onder meer de directie van Celos om verbetering te brengen bij het instituut, heeft genegeerd. Gesteld wordt dat e-mailberichten en telefoonoproepen vanuit de directie door Stutgard onbeantwoord bleven. "Uw handelen heeft geleid tot een voor ons niet langer hanteerbare werkrelatie. Dit betreuren we."

Op basis hiervan heeft de directie besloten om de werkovereenkomst met Stutgard, die dateert van 2005, op te zeggen. Hem wordt opgedragen om uiterlijk maandag de werkruimte vrij te maken van persoonlijke spullen en de sleutel aan HRM af te staan. Stutgard is vooral hierover niet te spreken. "Men probeert je zwart te maken. Ik heb moeite met het feit dat men drogredenen zoekt om hun doel te bereiken."

Stutgard beroept zich op het feit dat zijn richtingscoördinator zijn directe aanspreekpunt is. "Ik hoef dus geen opdrachten van de directie uit te voeren." Hij stelt dat opdrachten van de directie via de richtingscoördinator aan hem doorgegeven moeten worden. Stutgard heeft het vermoeden dat de directie hem weg wilt hebben, om een ander in zijn plaats te kunnen zetten die wel naar de pijpen van de directie zal dansen. Hij laat het aan zijn richtingscoördinator over om verder hierover te communiceren met de directie en wacht verdere instructies af.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina