Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: OM legt werk neer

OM legt werk neer

20/03/2017 14:15 - Aidy Pinas

Officieren van Justitie afwezig bij zitting

 

PARAMARIBO - Kantonrechter Ingrid Lachtijaran moest maandag noodgedwongen de meer dan tien strafzaken die ze op de rol had met twee weken uitstellen. Terwijl zij en haar griffier plaats hadden genomen en de bezoekersbanken vol waren keek ze verlegen aan tegen de lege stoel van officier van justitie (OvJ) Nirmala Maikoe. “De procureur-generaal (pg) heeft gemeld dat ze niet komt”, was alles wat de rechter kon vertellen.

Hoe lang deze stoel leegt blijft bij de behandeling van strafzaken is niet duidelijk, want de officieren zijn sinds maandag in beraad. Ze hebben uit ontevredenheid het werk neergelegd. De minister van justitie en politie heeft namelijk besloten dat onder andere de politie beveiliging van leden van het Openbaar Ministerie (OM), rechters en oud-presidenten weg komt te vallen. Dit besluit is niet in goede aarde gevallen bij de belanghebbenden.

In een persbericht laat de pg weten dat de  afwezigheid van de zaaksofficier het gevolg  is van een gezamenlijk standpunt van de officieren van justitie. Het besluit is gebaseerd op het volgens hem eenzijdig besluit van de minister.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen