Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • FBI: geen bewijs dat Obama Trump liet afluisteren

FBI: geen bewijs dat Obama Trump liet afluisteren

20/03/2017 21:08

FBI: geen bewijs dat Obama Trump liet afluisteren

FBI-directeur James Comey Foto: AP  

WASHINGTON - Er is geen enkel bewijs dat voormalig president Obama de telefoons van Donald Trump in de Trump Tower heeft laten afluisteren. Dit zei de directeur van de FBI, James Comey, tijdens de eerste openbare hoorzitting van het Amerikaanse Congres over mogelijke Russische inmenging in de presidentsverkiezingen.

''Ik heb geen enkele informatie die deze tweets ondersteunt", zei Comey over de beweringen op Twitter ruim twee weken geleden waarin Trump Obama beschuldigde van afluisteren. Ook het ministerie van Justitie beschikt volgens hem niet over informatie die de bewering van Trump op enigerlei wijze ondersteunt. Ook is niet aan een Britse dienst gevraagd om Trump af te luisteren, zei NSA-directeur Rogers. Vorige week deed het verhaal de ronde dat de Britse dienst GCHQ Trump zou hebben afgeluisterd.

De directeur van de FBI maakte ook bekend dat zijn dienst formeel onderzoek doet naar de Russische rol. Het is voor het eerst dat de FBI dit officieel bevestigt. Normaal gesproken doet de dienst geen uitspraken over lopende onderzoeken. Comey zei dat hij in dit geval toestemming had gekregen van het ministerie van Justitie om dat wel te doen, gezien de extreme publieke belangstelling voor de zaak. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina