Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Britse premier May begint op 29 maart met Brexit

Britse premier May begint op 29 maart met Brexit

20/03/2017 11:08

AP

AP  

LONDEN - De Britse premier Theresa May wil op 29 maart van start gaan met de Brexit. Artikel 50 van het Verdrag van Lissabon zal op die dag van kracht worden.

Dat laat de Britse regering maandag weten. De voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, is op de hoogte gebracht van de plannen van May. Een woordvoerder van de Europese Commissie laat weten dat de commissie "klaar" is voor het begin van de onderhandelingen over de uittreding van Groot-Brittannië.

Tusk zal zo snel mogelijk na Mays officiële aanzegging in Brussel een speciale EU-top bijeen roepen, mogelijk op 6 april. De EU-leiders zullen daar het onderhandelingsmandaat bepalen waarmee Michel Barnier, de Franse hoofdonderhandelaar namens de EU-landen, aan de slag mag.

May had al herhaaldelijk gezegd dat ze Artikel 50 eind maart van start wilde laten gaan, maar nu is dus ook een datum vastgesteld. Het is 29 maart ruim negen maanden nadat de Britse bevolking ervoor had gekozen de Europese Unie te verlaten. Nu.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina