Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Beurs moet mogelijkheden Commewijne belichten

Beurs moet mogelijkheden Commewijne belichten

20/03/2017 05:26 - Merredith Bruce

Landbouwers brengen groenten aan de man. Er zijn in Commewijne nog veel mogelijkheden op landbouwgebied.

Landbouwers brengen groenten aan de man. Er zijn in Commewijne nog veel mogelijkheden op landbouwgebied. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Jongeren in Commewijne hebben enorme behoefte aan informatie over beroepsmogelijkheden en mogelijkheden voor vervolgonderwijs. Dat blijkt uit marktonderzoek. Daarom zal het bureau Marketing en Promotion een breed opgezette informatie beurs organiseren.

Carlo van Doorn die de leiding heeft bij het bureau, zegt dat het algemene doel van de mini-ondernemers-, onderwijs- en beroepenbeurs is om aan klein ondernemers een platform te bieden om hun bedrijf bekend te maken. Ook moeten (potentiële) ondernemers worden aangezet tot duurzame agrarische productie. Het streven van de organisatie is om de districtsbewoners te stimuleren tot de teelt van podosiri voor lokaal gebruik en export. Het is de eerste keer dat een beurs met zo een brede opzet wordt gehouden in het district.

Van Doorn merkt op dat er veel mogelijkheden zijn in het district, maar die blijven onbenut. Dit heeft volgens hem niet alleen te maken met het gebrek aan interesse, maar ook omdat er weinig informatie is hoe die mogelijkheden te benutten. Als voorbeeld noemt hij landbouw, één van de belangrijke economische drijfveren in het district. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij zal daarom op de beurs voorlichting geven over agrarische sectoren.

Het Inter-Amerikaans Landbouwinstituut en het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek zijn uitgenodigd om informatie te geven over bodemonderzoek. Het Polytechnic College, Natin, Covab en het Bureau Onderwijsfaciliteiten zullen vertellen over studiemogelijkheden. Met de naam van de beurs 'Egi Du' wordt het 'zelf doen' benadrukt. De doelgroep is naast jongeren 'family farmers'. De beurs wordt in samenwerking met het districtscommissariaat Commewijne gehouden van 30 maart tot en met 1 april.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina