Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte van serie inbraken wil geen advocaat

Verdachte van serie inbraken wil geen advocaat

19/03/2017 05:24 - Van onze redactie

Verdachte van serie inbraken wil geen advocaat

 

PARAMARIBO - Mevrouw de rechter ik ben het niet met alles eens. Ik geef toe mevrouw de rechter dat ik televisietoestellen heb verkocht.” Zo reageerde de verdachte Kevin V. donderdag tegenover kantonrechter Siegline Wijnhard. Het eerste deel van zijn opmerking had betrekking op het strafdossier. De verdachte wil overigens geen advocaat, maar wil zelf zijn zaak bepleiten

Hij staat samen met Otmar R., Richard N., en Miguel C. terecht voor inbraken bij bedrijven in Paramaribo van september tot en met oktober vorig jaar. Daarbij zijn veel elektronische apparaten gestolen en die werden door Kevin H. verkocht vanuit de opslagplaats aan de Hernhutterstraat. Dat aandeel in de zaak gaf hij op de zitting toe, maar hij ontkent elke betrokkenheid bij de diefstal.

Er was vooral vraag naar televisietoestellen. Die gingen voor rond de achthonderd Surinaamse dollar van de hand. Kevin H. had een goede klantenkring. De opbrengst uit de verkoop van de gestolen goederen werd onder het viertal verdeeld.

Officier van justitie Claudia Bruining eiste tegen Miguel C. en Richard. N. elk anderhalf jaar gevangenisstraf, tegen Kevin. V een jaar en tegen Otmar C. acht maanden waarvan vier voorwaardelijk. Voor alle verdachten geldt dat de tijd in voorarrest doorgebracht in mindering van de onvoorwaardelijke straf wordt gebracht. De zaak is verdaagd tot 6 april.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina